4.17.2011

Et saftig lammelår....

I påsken har du kanskje lyst til å servere snaddermat til noen du er glad i?

Personlig prøvde jeg meg på et lammelår fredag ettermiddag (vi snakker her om å forsøke seg på en oppskrift, ikke "prøve seg på")
Man fikk jo litt prestasjonsangst når den ene gjesten viser seg å være så glad i lam at hun hadde det til middag i konfirmasjonen sin... Jeg lot det stå sin prøve og resultatet ble over gjennomsnittet godkjent. Terningkast 4.

Her er hvordan man fikser seg er lammelår i påsken og dette er hva du trenger:
Lammelår (go figure...)
Poteter
Gulrøtter
Hvitløk
Rosmarin
Olivenolje
Sjalottløk
Sopp
Squash
Cherryromater
Steketermometer <-- viktig!!

Et lammelår på ca 3 kilo er passe stort til 4 personer (og så får man litt til overs) De andre ingrediensene tar du på feelingen :)



Kutt gulrøttene i grove biter, putt de, potetene, skrellede (hele) sjalottløk og hele hvitløksfedd oppi en stor stekeform.



Bland alt inn med salt og en passelig mengde med olivenolje.



Bruk en skarp kniv og stikk små hull i kjøttet. Bruk skaftet på en t-skje for å lage hullene dypere og putt hvitløksbiter og rosmarin i lommene du lager.



Rosmarin puttes i lommen og dyttes på plass med t-skje skaftet.



Steketermometeret settes inn ved beinet.



Ovnen er forvarmet til 125 grader. Et lår på 2-3 kg trenger ca tre timer i ovnen.



Steketermometeret stilles inn på 63-65 grader. Når det er nådd er kjøttet rosa så da tar du ut låret og pakker det inn i aluminiumsfolie for å la det hvile. (obs! Ved 70 grader er kjøttet grått, så pass på at det ikke er for varmt!!)
Legg sopp, skivet squash og cherrytomater i formen, med de andre grønnsakene, og sett opp varmen til 250 grader. La det kose seg i ca 20 minutter.



Bruk stekesjy til å fikse sausen (eller varm opp den ferdigkjøpte...) og du er klar til å la gjestene dine kutte opp lammelåret. Celine fikk æren hos meg, ettersom hun ga meg prestasjonsangst tidligere på kvelden.

Bon apetite og god påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar